Sveicināti!

Bērnībā sapņoju, ka būšu rakstniece vai dzejniece.
Dzīve aizvirzījusies citādi, tomēr gadu pēc gada mēdzu ierakstīt savā jaunā gada apņemšanos sarakstā, ka sākšu rakstīt uz papīra.
Te nu būs.. kaut kas no manis un par man svarīgām lietām.

piektdiena, 2022. gada 15. aprīlis

Studiju iespaidi mācību vienpadsmitajā nedēļā.


Pagājušās brīvdienās aizdevos arī līdz šopinga centram. Universitāte reizi mēnesī noorganizē autobusu, lai aizbrauktu uz zīmolu izpārdošanu veikalu, kurš atrodas pusstundas braucienā no mūsu ikdienas atrašanās vietas.

Tomēr lielāko laiku esmu pavadījusi kodējot - risinot programmēšanas uzdevumus un mēģinot atrast kļūdas kodā. Šodien saskaitīju, ka tikai vienā no priekšmetiem šobrīd kods jau ir 212 rindiņas (kopā ar atstarpēm komentāriem). Neko daudz interesantu par to izstāstīt nevaru - vienkārši turpinu iet uz konsultācijām un rakstīt rindiņas, meklēt īstās komandas un skatīties, kā lēnām kaut kas sanāk.

Padalīties gan gribēju ar kaut ko pilnīgi citu. Lasāmā publikācija uz 14.04 ir publicēta tikai šī gada marta sākumā un diskutēta konferencē, uz kuru bija mūsu pasniedzēja. Dati apkopoti 2022.gada sākumā. Šis man liekas lieliski - strādāt ar jaunākajiem pētījumiem, kādi šobrīd pieejami. Taču vienlaikus nākas pieņemt, ka semestra sākumā daļa no kursa nodarbību/uzdevumu plāna ir "tiks precizēts vēlāk". 

Datoru pedagoģijas kursā (Computing Education) pasniedzēja gandrīz pusi no materiāliem pievienojusi kursa programmai vadoties pēc grupas interesēm un iepriekšējām zināšanām. Mēs jau divreiz esam rakstījuši īsu pārspriedumu (5 minūšu darbiņš) ar tēmām, kas mums liekas interesantas un ko varētu vēlēties apgūt vēl.

Es ik pa brīdim domāju, cik daudzos no kursiem šādi varētu rīkoties Latvijā? Vai nebūtu tā, ka visam jau jābūt mācību programmā, literatūras sarakstam skaidram utt? Šeit ir itin normāli, ka uzdotais materiāls parādās divas darba dienas pirms tev tam ir jābūt izlasītam. Tādēļ šobrīd kalendārā ir rezervētas vairākas stundas materiālu apguvei iepriekšējā dienā pirms šī priekšmeta nodarbības. Līdzīgi daram arī citos kursos - iknedēļas kalendārā ir konkrētas 3-4 stundas (jā, ar vienu divām šeit cauri netieku), kuras ieplānotas ik nedēļu mācību vielas apguvei un mājas darbu sagatavošanai.

Pierakstīju sev šo jautājumu nākotnei - kad/ja lasīšu kursus Latvijā. Man liekas, ka jābūt iespējai aprakstīt apgūstamos uzdevumus vai vielu, bet konkrētos materiālus pielāgot ik gadu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru